Op koningsdag en koningsnacht hebben wij voor een super dikke stand en show gezorgd.

Wij als Showdesign ondersteunen niet alleen evenementen maar brengen ze ook tot leven met een ongeëvenaarde mix van innovatie en passie. We zijn trots op onze recente samenwerking met de organisator KoningPuur en onze klant Dutchbase Events voor de koningsnacht en dag op het Domplein in Utrecht. Dit is ons 2e editie op de Domplein koningsdag Utrecht en er is een onvergetelijk feest gehouden op het iconische Domplein. Met 10.000+ feestbeesten die ultiem aan genieten waren van de Koningsdag. Na een geslaagde 1e editie samenwerking van afgelopen jaar was het vertrouwen van de organisatoren in Showdesign toegenomen door de professionaliteit en kwaliteit van ons gelijkelijk de expertise in ons vak.

‘Kwaliteit drijft boven!’

In samenwerking met Locus Pocus, de meesters van decoratie, hebben ze 2 overdekte ‘Cares’ gecreëerd, waarbinnen de sfeer van Koningsdag tot in de kleinste details tot uiting kwam.

Onze taak? Het leveren en bedienen van verbluffende verlichting en geluid, ontworpen om de hele ervaring naar een hoger niveau te tillen, zelfs binnen de beperkingen van geluidsregulering in de stad. Met een combinatie van geavanceerde technologieën en onze expertise hebben we ervoor gezorgd dat elke hoek van het plein werd doordrenkt met de pulserende beats van Deephouse en Techno, met een indrukwekkend geluidsniveau tegen de 100dB, terwijl we toch binnen de grenzen van geluidsoverlast bleven. We hebben met 4 delay setjes en een krachtige sub opstelling gewerkt, strevend naar een perfecte balans van geluid op het hele plein met als doel het creëren van betoverende geluidsbeleving. Dat om het geluid tegen de 100dB te halen terwijl we binnen de geluidsrestricties van 90dB bleven.

Met lekkere Techno en Deephouse van Dj’s waar te gekke beats te vinden waren met onder andere: Wacko, Arvel, Modest, Marijn Jansen, Fabian Gulzar, Youmi, Jims en San Sebastian.

Maar dat was nog niet alles. Als kers op de taart hebben we een livestream gecreëerd met drie camera’s, gestreamd op LED-schermen op de terrassen van Lebowski, Badabing en Restaurant Walden, waardoor degenen op de terrassen die de mogelijkheid hadden om mee te kijken, werden gedipt in de opwinding van de Koningsdag.

Het is onze missie om niet alleen evenementen te ondersteunen, maar om ze te transformeren tot onvergetelijke ervaringen. En wanneer we feedback ontvangen als die van Jurgen & Debbie, de eigenaars van Puur Dance, die ons geluid beschrijven als “nog nooit zo dik”, dan weten we dat we onze missie hebben volbracht.

Dat zorgde voor een soepel lopende show en uiteraard ook voor de +10000 feestbeesten om ze een fantastische dag te geven waar de licht en audio op topniveau is. Met een drukke menigte waar veel interactie plaatsvond was het een dag in gezelschap om niet meer te vergeten.

Bij Showdesign geloven we in de kracht van geluid en licht om emoties te versterken, herinneringen te creëren en mensen samen te brengen. Dit is zowel bij een evenement als festival, bruiloft of een dansles zo.  Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we uw volgende evenement kunnen transformeren in een ervaring die nog lang zal nazinderen.

Zoals Aristoteles ooit heeft gezegd: “Kwaliteit is geen daad, het is een gewoonte”.

Foto’s zijn gemaakt door: Jochem Oskam

SHOWfacts

560 meter snoer
10000 gasten
56 lampen
840 minuten plezier

DE SHOWDESIGNERS

van dit evenement

 • Robin

  AV-technicus

  Robin

  AV-technicus

 • Luuk

  AV-technicus / AUDIO

  Luuk

  AV-technicus / AUDIO

 • Jorrit

  AV-technicus

  Jorrit

  AV-technicus

 • Daniel

  Lichtman

  Daniel

  Lichtman

 • Sijmen

  Inspirator & Owner

  Sijmen

  Inspirator & Owner

SHOW

CASE

 • Domeproject 90 jaar DAF

 • Liberation 040

 • La Musica 2023

 • Dome projectie HVC